Premies voor WA- en aansprakelijkheidsverzekeringen

Een premie is een bedrag dat je iedere maand aan de verzekeraar betaalt. In ruil daarvoor ben je verzekerd. Waarvoor je bent verzekerd verschilt per verzekering, maar we gaan het hebben over de premie voor een WA- of aansprakelijkheidsverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering

Voor aansprakelijkheidsverzekeringen ligt de premie meestal laag. De verzekeraar kan zich dit veroorloven omdat het niet vaak voorkomt dat er een gebeurt waarvoor je aansprakelijk bent. De premies voor bijvoorbeeld zorgverzekeringen liggen veel hoger. Gelukkig is dit dus niet bij elk soort verzekering het geval. Bij aansprakelijkheidsverzekeringen zit de premie voor een basisverzekering zo tussen de 1 en de 3 euro per maand. Dit lijkt weinig, maar zodra je je aanvullend gaat verzekeren, wordt de premie wat hoger. Deze kan dan oplopen naar ongeveer 10 euro per maand.

WA-verzekering

Ook bij WA-verzekeringen ligt de premie niet zo hoog. Vrij logisch als je er even over nadenkt, want hoe vaak gebeurt het nou dat je een ongeluk in het verkeer krijgt? Waar je wel goed bij stil moet staan is voor hoeveel schade je je maximaal verzekert. Heb je een erg dure auto, dan is het verstandig om je voor een hoger bedrag te verzekeren. Het kan ook voorkomen dat jij een ongeluk veroorzaakt aan iemand anders (dure) auto. Als dit gebeurd heb je je WA-verzekering nodig, maar deze vergoed vaak tot ongeveer 1 miljoen euro. Wil je echt zeker zijn van je zaak, is het verstandig om er een af te sluiten die tot een hoger bedrag vergoed.

Meer informatie is te vinden op http://www.wa-verzekering.info/